Kölcsönügletek transzferárazásaSzakmai fórumokon rendszeresen visszatérő téma a kapcsolt vállalatok közötti kölcsönügyletek transzferárazása, melyre az MNB kamatstatisztikáit ajánlja nagyon sok szakértő, mely alapvetően az euró és forint alapú kölcsönök esetén általánosan alkalmazható, azonban egyéb devizanemben adott kölcsönök esetén már nem.

Nem csak transzferár dokumentáció készítéséhez, hanem egyéb pénzügyi elemzések készítéséhez is ajánlom figyelmükbe a tradingeconomics.com weboldalt, melyen ország szinten és nem csak Európára vonatkozóan, nagyon részletes és hiteles információk találhatóak.

Transzferárazáshoz is kiválóan használható. Például romániai hitelek esetén, melyet román lejben adott vagy kapott a kapcsolt vállalat az alábbi riport készíthető 2013-ra vonatkozóan:

interest rate
Ugyanezen az elven munkaerőre, inflációra, adókra és egyéb pénzügyi paraméterekre is kiváló és hiteles adatokat találhatunk, így akár leányvállalat alapítása vagy kapcsolt tranzakciók kialakítása előtt is érdemes idelátogatni.